Главная » 2016 » Февраль » 11 » Putkinotko / Ödemarkens barn. 1954.
19:19
Putkinotko / Ödemarkens barn. 1954.
Putkinotko / Ödemarkens barn. 1954.
 Первая экранизация одноимённой книги классика финской литературы Joel Lehtosen, самой известной из его трилогии, написанной в 1920 году. Фильм повествует о многодетном бедном семействе, живущем в убогом доме больше похожем на сарай, где то в сельской глуши. В духе соцреализма камера фиксирует обычный день начиная с пробуждения, утреннего туалета (кто где сумеет) и далее с максимальной правдивостью и без прикрас. Более подробно на финском ниже.
Teuvo Tuliolta vaikutteita ottaneiden melodraamojen ja sotilasfarssien jälkeen Roland af Hällström ohjasi neljä merkittävää klassikkokirjallisuuden filmatisointia, joita voi pitää ohjaaja-käsikirjoittajan päätöinä. Ensimmäisenä valmistui Joel Lehtosen Putkinotkon (1920) elokuvasovitus, jota seurasi Putkinotkoa monessa muistuttanut Ilmari Kianto -filmatisointi Ryysyrannan Jooseppi (1955), F. E. Sillanpään samannimisen kuuluisimman teoksen filmatisointi Poika eli kesäänsä (1955) ja vielä Minna Canth -sovitus Lain mukaan (1956). Näistä Putkinotko ja Ryysyrannan Jooseppi nousevat omaan luokkaansa.
Viime vuosisadan alussa lähellä Savonlinnaa asuvan Käkriäisen perheen elämästä yhden päivän ajalta kertova Putkinotko on tarina rähjäisistä, köyhistä ja sivistymättömistä metsäläisistä. Juutas (Matti Lehtelä), perheen pää, on ulkonäöltään koko perheestä kaikkein räjähtänein, niin likaisen näköinen, että melkein hänet voi haistaakin. Valtaosan vuodesta Juutas on saamaton vätys, joka kyllä rakastaa vaimoaan (Elvi Saarnio) ja eritoten monia lapsiaan, mutta viihtyy parhaiten yksin ja omilla reissuillaan.
Käkriäisen perheen elanto tulee viinan trokaamisesta, mutta rähjäisen mökkinsä he ovat saaneet vuokralle siitä hyvästä, että huolehtivat tilasta ja samassa pihapiirissä sijaitsevasta päärakennuksesta, jonne äveriäs kaupunkilaismies Muttinen (Pentti Viljanen) aina silloin tällöin saapuu kesää viettämään – tänään vieläpä fiinin naisystävänsä (Hillevi Rautio) kanssa. Juutas ei ole pestistä erityisen innoissaan, koska pelkää häätöä eikä muutenkaan tunnu olevan halukas tekemään työtä toisen hyväksi.
Putkinotkon päivä on toimintaa täynnä. Muttisen visiittiä ennen vaimo ja lapset ehtivät käydä kaupungissa ja Juutas jauho-ostoksilla, myöhemmin illalla käydään saunomassa ja vielä sen jälkeen laskemassa verkkoja. Pelkästään Juutaksen jauhokaupoista on saatu hyvin yksinkertaisella tavalla tehtyä loistavaa viihdettä, eikä vaimon asiointi apteekissa ole yhtään sen tylsempää katseltavaa. Kaupungissa käydessään vaimo yrittää yhdessä veljensä (Ari Laine) kanssa miettiä, miten Juutaksen saisi suostumaan pontikankeittoon.
Режиссёр: Roland af Hällström / Роланд аф Хальстрём.
В ролях:  Elvi Saarnio, Matti Lehtelä, Lasse Pöysti, Ritva Juhanto, Jorma Kutvonen, Sirkka Saarnio, Ilari Paatso, Pirjo Paatso, Reijo Suomalainen, Leena Rahikka, Raija Suomalainen, Heikki Jalkanen, Sylva Rossi, Ari Laine, Pentti Viljanen.
Финляндия, 1954.
Язык: финский, без перевода.
Download Putkinotko / Ödemarkens barn.
 
Putkinotko / Ödemarkens barn. 1954.
 
Putkinotko / Ödemarkens barn. 1954.
Putkinotko / Ödemarkens barn. 1954.
 
Просмотров: 1230 | Добавил: buddha | Теги: Драма | Рейтинг: 0.0/0
Форма входа
WELCOME!
http://nudeworld.eklablog.com/


 

Forum Cinema Paradiso

http://cinematrix.eklablog.com/

ARCHIVE
LINKS


 Erotic & Fun Video
BOOKMARKS
STATS

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Яндекс.Метрика